Region

"Odlazak genija satire": Region se oprašta od Laneta Gutovića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2021

-

20:32

"Odlazak genija satire": Region se oprašta od Laneta Gutovića
Milan Gutović - Copyright Tanjug/Filip Krainčanić, Printskrin/klix.ba, vijesti.me, 24sata.hr, jutarnji.hr, avaz.ba

veličina teksta

Aa Aa

Mediji širom regiona prenele su vest o današnjoj smrti slavnog glumca Milana Laneta Gutovića.

Podgoričke "Vijesti" su pod naslovom "Odlazak genije satire", javile da je jedna od najupečatljivih uloga preminulog glumca bila ona u kojoj je tumačio kontroverznog političara Srećka Šojića u serijalu filmova Tesna koža, a kasnije i u televizijskoj seriji Bela lađa koje je emitovana na RTS-u.

Ovaj satirični lik u seriji predvodi Stranku zdravog razuma (SZR) i na sve načine - sitnim i krupnim prevarama, lažima i marifetlucima - pokušava da da izvuče neki ćar, pre svega za sebe.

"Kritičko razmišljanje o društvu i vladajućim strukturama, kako aktuelnim, tako i bivšim, Gutović je kroz satirične performanse prenosio i u kabareu koji je izvodio od 1992. godine", piše u tekstu "Vijesti".

Vest o smrti Laneta Gutovića na naslovnoj strani objavio je i hrvatski "Jutarnji list".

"Njegovo pojavljivanje u serijama i filmovima bilo je garancija velike gledanosti, a za sebe je govorio da nije zabavan kao na sceni", objavio je Jutarnji.

Portal Klix.ba takođe piše da je legendarni glumac preminuo u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

"Preminuo čuveni Šojić iz Tesne kože"

Umro je glumac Lane Gutović, čuveni Šojić iz Tesne kože, naslov je hrvatskog portala 24sata.hr, koji podseća na bogatu televizijsku i pozorišnu karijeru Gutovića, a posebno isitče ulogu Srećka Šojića.

"Većina ljudi ga pamti po ulozi Srećka Šojića iz 'Tesne kože', zbog koje su reprize bile visoko gledane i više od 30 godina nakon emotivanje te serije". 

Podsetimo, Gutović je preminuo danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, posle kraće i teške bolesti. Prošle nedelje primljen je u bolnicu, gde mu je urađen PCR test koji je pokazao da nije zaražen koronavirusom, ali je zadržan na lečenju.

Jedan od velikana domaćeg glumišta biće sahranjen u subotu u 12 sati na groblju u Kumodražu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa