Region

Tužilaštvo na Cetinju formiralo predmet zbog pucnjave na Belvederu tokom protesta

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2021

-

16:39

Tužilaštvo na Cetinju formiralo predmet zbog pucnjave na Belvederu tokom protesta
Tužilaštvo na Cetinju formiralo predmet zbog pucnjave na Belvederu tokom protesta - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) na Cetinju formiralo je predmet povodom upotrebe vatrenog oružja 5. septembra tokom protesta na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

To je saopštio rukovodilac cetinjskog ODT Duško Milanović na pitanje Radija Crne Gore da li Tužilaštvo istražuje jesu li demonstranti koristili vatreno oružje i da li su pucali na policiju.

"Obaveštavam vas da je povodom predmetnog događaja Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo predmet", navodi se u kratkom odgovoru Milanovića.

RTCG je ranije danas objavila audio snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Do snimka je RTCG došla tragom informacije da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Na snimku se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike. Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

Ovaj snimak u posedu je Uprave policije i biće predmet istrage.

RTCG navodi i da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa