Evropa

Ðukanović o događajima na Cetinju: Dramatiku stvara politička zloupotreba vere

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2021

-

07:57

Ðukanović o događajima na Cetinju: Dramatiku stvara politička zloupotreba vere
Ðukanović o događajima na Cetinju: Dramatiku stvara politička zloupotreba vere - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dramatiku na događajima na Cetinju ne stvara versko, već političko pitanje i zloupotreba vere u političke svrhe, rekao je u sredu predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, tokom sastanka sa apostolskim nuncijem, monsinjorom Luiđijem Pecutom.

On je istakao zabrinutost za obnovljene retrogradne ideje u regionu i naglasio da Crna Gora mora da brani sebe uz punu svest da je najvažnije očuvati mir, stabilnost, međuetnički i međuverski sklad, prenela je RTCG.

Euronews/Marko Subotić

 

''To su najveće tekovine moderne Crne Gore, odbranjene u prethodnih 30 godina iskušenja tokom kojih je Crna Gora bila pribežište za pripadnike raznih vera i nacija, što smatramo moralnim kapitalom kojeg se nećemo odreći. Da bi čuvali taj kapital, moramo čuvati državu i siguran sam da ćemo uspeti", poručio je predsednik Crne Gore.


Ðukanović je, kako je saopšteno, iskazao visoko poštovanje za moralni i duhovni ugled Svete stolice u svetu i zahvalnost za podršku koju je papa Franja u više navrata uputio Crnoj Gori i njenom narodu.

Tanjug/AP/Risto Božović

 

Apostolski nuncije Pecuto je, uz zahvalnost za prijem, iskazao razumevanje za zabrinutost i podsetio na sasvim drugačiji društveni momenat prilikom prethodnog susreta dvojice sagovornika.

On je uz ocenu da je ponekad stvari potrebno posmatrati sa distance i da će pomoć Vatikana svakako doći, i kazao da će obavestiti Vatikan o onome što se dogodilo na Cetinju kroz objektivan prikaz svih strana, uključujući i predsednikovu zabrinutost.

"Budite hrabri, zato što uvek moramo da vidimo kako ići napred uprkos svima i uprkos svemu", kazao je Pecuto, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa