Region

Mandić: Na zalasku svoje političke karijere, Ðukanović priznaje da je ostao bez međunarodne podrške

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2021

-

16:58

Mandić: Na zalasku svoje političke karijere, Ðukanović priznaje da je ostao bez međunarodne podrške
Mandić: Na zalasku svoje političke karijere, Ðukanović priznaje da je ostao bez međunarodne podrške - Copyright Tanjug/Milica Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocenio je danas da je nastup Mila Ðukanovića, u intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu," govor očajnika, potrošenog političara i čoveka koji je glavni krivac za tridesetogodišnju pljačku, nedela i propast crnogorskog društva".

U izjavi za Tanjug, Mandić ističe da sada na zalasku svoje političke karijere, Ðukanović priznaje da je ostao bez međunarodne podrške, da je ostao bez podrške naroda, ali pokušava da se rehabilituje uz pomoć nekih političara iz okruženja, prvenstveno Hrvatske, Federacije BiH i lažne države Kosovo.

"Ðukanovićevo pominjanje da je na sceni pokušaj da Srbija želi Kosovo, ali bez Albanaca i Crnu Goru, ali bez Crnogoraca, predstavlja licemerstvo, jer je on zapravo taj koji je zdušno podržao etničko čišćenje Srba na Kosovu i Metohiji i javno zapretio, tokom izborne kampanje 2020. godine, da će 30. avgusta biti tesno SPC i Srbima u Crnoj Gori i pripremao im traktore za put u jednom pravcu", podseća Mandić.

Tanjug/ Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

 

Ne zabrinjava, ističe, dezorijetisani Ðukanović koliko pokušaji tih struktura iz komšiluka koje žele da ga vrate u igru.

"Naredni dani moraju pokazati gde se Crna Gora danas nalazi i kojim putem namerava da krene. Jedino mi, građani Crne Gore, možemo dati odgovor kakvu Crnu Goru zelimo: da li želimo da Crna Gora bude demokratska država ili ne, da li mi možemo da osvojimo slobodu i izgradimo institucije, da li možemo da razvijemo našu ekonomiju i zaposlimo mlade ljude, i ključno: da li do tih ciljeva mozemo doći sa Milom Ðukanovićem kao ključnim donosiocem odluka", poručio je Mandić u izjavi za Tanjug.

Ðukanović, koji je označen kao organizator demonstracija na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, tvrdi da su u Crnoj Gori tim činom "ozbiljno" napadnuti, kako kaže, građanski i sekularni karakter ove države i njena evropska perspektiva i za to ponovo optužuje Srbiju i Aleksandra Vučića, Srpsku pravoslavnu crkvu i Rusiju, a razlog je po njemu jednostavan - bez Crne Gore u "srpskom svetu" projekt "velike Srbije" zauvek je mrtav.

"Postaraćemo se da tako u bude", kaže Ðukanović u intervjuu za zagrebački Jutarnji list.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa