Region

URA će podržati rekonstrukciju vlade bez političara

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2021

-

23:20

URA će podržati rekonstrukciju vlade bez političara
URA će podržati rekonstrukciju vlade bez političara - Copyright Vlada Crne Gore/B. Ćupić

veličina teksta

Aa Aa

Građanski pokret URA će podržati rekonstrukciju vlade ukoliko ona ne predviđa ulazak političara u najviši organ izvršne vlasti, dok je za Demokratsku Crnu Goru prihvatljivo i da tri potpredsednika vlade budu iz nevladinog sektora, ukoliko iz nje izađu svi stranački predstavnici, poručili su tokom TV duela potpredsednici GP URA i Demokratske Crne Gore na televiziji Vijesti.

Miloš Konatar, potpredsednik GR URA  je u završnom obraćanju, rekao da zajednički cilj aktuelne generacije političara treba da bude učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju.

"Ubeđen sam da ova Vlada može da dovede Crnu Goru na prag EU", kazao je on.

Potredsednik Demokrata Crne Gore Momo Koprivica je kazao da su za dogovor i smanjenje tenzija, kao i za unapređenje delovanja svih grana vlasti.

"Moramo obezbediti političku stabilnost i zato smo se založili za određene modele unapređenja delovanja izvršne vlasti", kazao je potpredsednik Demokrata.

On je rekao da je na Cetinju bio na ispitu državno-pravni poredak.

"Postaviti barikadu znači kazati - država je dovde, a ovde nije", istakao je on.

Koprivica je naveo da se mora obezbediti sekularnost države, odnosno da postoji identičan odnos prema svim verskim zajednicama. "Neophodno je da sve zajednice uvažavaju svoja ustavna prava", naglasio je on.

Koprivica je upitao, o čija se prava mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ogrešio da bi bilo onemogućeno njegovo pravo da bude ustoličen na Cetinju.

Voditelj je napomenuo da su u emisiju bili pozvani i predstavnici Demokratskog fronta, ali da oni, kako je rekao, i dalje bojkotuju TV Vijesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa