Region

Dodik o dovođenju harmonikaša: Šta je nenormalno u tome što smo normalni

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2021

-

14:49

Dodik o dovođenju harmonikaša: Šta je nenormalno u tome što smo normalni
Dodik o dovođenju harmonikaša: Šta je nenormalno u tome što smo normalni - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, osvrnuo se na kritike svojih kolega na njegov račun zbog "slučaja harmonikaš u Predsedništvu" i upitao "šta je nenormalno u tome što smo normalni".

Dodik je na konferenciji za novinare, posle sednice Predsedništva, u Istočnom Sarajevu rekao da ne vidi šta je sporno u tome što je harmonikaš, njegov prijatelj iz Banjaluke, normalno ušao u zgradu Predsedništva, gde su popili po viski.

"Ko pokušava da napravi atmsoferu ratnom, za tim nema potrebe. Niko ovde ne priziva sukobe, osim nekih bolesnih glava. Neka Komšić utvrdi ko. Bile su lepe pesme, ''Romanija'', ''Srpkinja je mene majka rodila'' i još neke... Pevao sam svojoj majci, šta je tu problem, šta se tu dešava? Šta je nenormalno, to što smo normalni", upitao je Dodik.

Dodao je da dvojica njegovih kolega mogu da rade šta hoće, jer, kako je rekao, ne zaviruje u njihove kabinete.

"Ovaj kabinet pripada srpskom članu Predsedništva i mi smo se okupili da pokažemo da nema razloga za zabrinutost. Svi koji kite ovako ili onako, njihov problem. Šta je tu nenormalno i nedozvoljeno? Gde piše da ne sme hamornikaš da uđe u kabinet? Gde piše da se ne sme pevati ili da ja ne smem da imam alkoholno piće u kabinetu", upitao je Dodik i dodao: "Evo, ja i Komšić smo u Džaferovićevom kabinetu pili rakiju pre nekoliko meseci", kazao je Dodik.

Kako prenosi sarajevski portal Klix, Komšić je potvrdio da je sa Dodikom i Džaferovićem pio rakiju.

"Dodik je tada doneo svoju rakiju da nazdravimo povodom potpisivanja ANP-a", rekao je Komšić.

"Bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda"

Dodik je naveo je da je na danas održanoj sednici Predsedništva bio protiv svih tačaka dnevnog reda.

"Sednica je održana. Nisam prihvatio tačke dnevnog reda. Na sednici Narodne skupštine Srpske odlučivaće se o tome", naveo je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Razmatrali su, kazao je, Izveštaj o migracijama iz februara, što je, kako je rekao, bilo potpuno nepotrebno.

Iznenada se, istakao je, pojavila tačka u ugovoru sa Islamskom zajednicom, kojim se vernicima jedne verske zajednice daju veća prava, nego ostalima.

"Nisam protiv da se urade odnosi između BiH i Islamske zajednice, ali je neprihvatljivo da se menja procedura usvajanja takvog ugovora", rekao je Dodik.

Naglasio je da su Džaferović i Komšić "objasnili" zašto su stavili novu tačku, kao i da je za njega njihovo obrazloženje bilo neprihvatljivo.

"Oni su izgleda nakon 15 godina otkrili da je Islamska zajednica domicilna, a da su Srpska pravoslavna crkva i Vatikan strani subjekti. Oni hoće da kažu da su Srbi i Hrvati, pravoslavci i katolici ovde stranci, da je jedini domicilan faktor ovde islam. I oni su tražili da to usvoji Predsedništvo, a ne PS BiH. To je neprihvatljivo", jasan je bio Dodik.

Dodik je rekao da on nema ništa protiv verskih običaja, ali je neprihvatljivo da se dozvoljava da muslimani napuste svoje radno mesto i da je poslodavac dužan da im to nadoknadi.

"To bi trebalo da bude ujednačeno i da se omogući da svi vernici imaju isti tretman. U svakom slučaju, ja sam protiv da se to stavlja na dnevni red dok se te stvari ne reše i ne usaglasi sa verskim zajednicama. Ovaj predlog vrvi od diskriminacije", zaključio je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa