Region

"Vijesti": Krivokapić uskoro u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

Komentari

Autor: Vijesti

22/10/2021

-

19:14

"Vijesti": Krivokapić uskoro u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji
"Vijesti": Krivokapić uskoro u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić za desetak dana ide u prvu zvaničnu posetu Srbiji, prenosi televizija Vijesti.


Vijesti dodaju da je srpska premijerka Ana Brnabić uputila poziv Krivokapiću da poseti Srbiju i da ga je on prihvatio, a načelno je dogovoreno da poseta bude 2. i 3. novembra, saopšteno je toj televiziji iz kabineta premijera Crne Gore.

Kažu da će poseta biti realizovana u duhu dobrosusedskih odnosa, sa ciljem intenziviranja saradnje između dve zemlje, koja će "dati zamajac boljim i sadžajnijim odnosima, koji nesumnjivo priliče Crnoj Gori i Srbiji, naročito u kontekstu istorijskih veza i zajedničke evropske budućnosti."

Navodi se i da se Krivokapić već jednom kratko susreo sa Brnabić kada je ona u Podgoricu donela srpsku donaciju vakcina protiv koronavirusa.

Agenda posete Krivokapića još nije usaglašena, pa se ne zna da li će se on sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako se navodi, jedna od tema koja će se sigurno otvoriti tokom posete je i pitanje srpskog ambasadora u Crnoj Gori pošto je prethodna Vlada proterala Vladimira Božovića zbog izjave o Podgoričkoj skupštini, a Krivokapićeva Vlada nije povukla tu odluku .

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa