Region

Mandić: Rekonstrukcija, nova vlada ili izbori

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2021

-

22:03

Mandić: Rekonstrukcija, nova vlada ili izbori
Mandić: Rekonstrukcija, nova vlada ili izbori - Copyright Tanjug/Milica Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocenio je večeras da Vlada Crne Gore nije zaslužila prelaznu ocenu, dodajući da 41 poslanik vladajuće većine smatra da je sadašnje stanje neodrživo.

Prilikom formiranja Vlade Crne Gore 4. decembra prošle godine, podseća Mandić u intervjuu za Adria Televiziju, premijer Zdravko Krivokapić tražio je 200 dana za ocenu njenog učinka.

Analizirajući politička dešavanja u tom vremenskom intervalu Mandić konstatuje da aktuelna izvršna vlast ne zaslužuje prelaznu ocenu, prenosi CdM.

"Nakon tih 200 dana mi smo konstatovali i saopštili da Vlada u ovom sastavu nema našu podršku. Od tada pa sve danas vodimo razgovore, pregovore, povećavao se broj političkih subjekata koji su, takođe, iskazivali nezadovoljstvo radom Vlade. Sada je 41 poslanik na poziciji da je trenutno stanje neodrživo", pojasnio je Mandić, te poručuje da postoji nekoliko mogućih scenarija za rešenje krize unutar vladajuće koalicije.

Kaže da je jedan rekonstrukcija vlade za koju se, u ovom trenutku, zalaže najveći broj poslanika.

Drugi je izbor nove vlade, a ako se ne postigne nijedan od tih dogovora, ostaje treća mogućnost, a to je da se pita narod kako da se radi dalje, kazao je Mandić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa