Region

Knežević: Demokratski front insistira na izboru nove Vlade Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2021

-

10:47

Knežević: Demokratski front insistira na izboru nove Vlade Crne Gore
Knežević: Demokratski front insistira na izboru nove Vlade Crne Gore - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Demokratski front je odlučio da insistira na izboru nove vlade, a ukoliko i ovaj predlog ne bude prihvatljiv ostalim strankama parlamentarne većine, slede prevremeni izbori kao jedino preostalo rešenje duboke političke krize u Crnoj Gori, izjavio je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

On je u intervjuu za podgoričku Pobjedu rekao da ako neko od partnera DF-a misli drugacije u tom savezu neće imati podršku.

"Pošto je očigledno da ni Zdravko Krivokapić, a ni Dritan Abazović ne žele rekonstrukciju, DF je doneo odluku da insistira na izboru nove vlade. Ukoliko i ovaj predlog ne bude prihvatljiv ostalim konstituentima parlamentarne većine, čekaju nas prevremeni izbori kao jedino preostalo rešenje duboke društveno-političke krize u kojoj se nalazimo", naveo je Knežević.

Na pitanje kako komentariše ocene međunarodnih zvaničnika da bi ulazak DF-a u vladu udaljio Crnu Goru od EU, Knežević kaže da za njega komentari pojedinih lobista bivšeg režima nemaju nikakvu težinu iz, kako ističe, jednog prostog razloga, jer iza DF-a stoji narod koji nam je dao podršku od 133.275 glasača.

"Jedino u glavama pojedinih plaćenika politički savez koji čini 67 odsto parlamentarne većine ne treba da ima svoje predstavnike u vladi... Crna Gora još zvanično nije postala kolonija i valjda bi trebalo da suvereno vodi spoljnju i unutrašnju politiku, a ako postoji neki dokument u kom smo se obavezali da više nismo suverena država, neka ga obelodane, da bih im posle toga mogao poručiti da ga okače i mačku o rep", naveo je Knežević.

Knežević, koji je i predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu, o poslednjoj sednici tog tela kaže da je u nedostatku argumenata glavni državni tužilac Milivoje Katnić "pribegao klasičnoj zloupotrebi službenog položaja i zameni teza".

Tvrdi da nijednu tajnu informaciju sa sednice Odbora nije izneo u javnost, već je, kaže, samo komentarisao ono što je već bilo u javnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa