Region

Održan sastanak lidera BiH sa zvaničnicima EU i SAD: Dodik prvi otišao, Izetbegović ne pristaje na izmene zakona

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

07:48

Održan sastanak lidera BiH sa zvaničnicima EU i SAD: Dodik prvi otišao, Izetbegović ne pristaje na izmene zakona
Održan sastanak lidera BiH sa zvaničnicima EU i SAD: Dodik prvi otišao, Izetbegović ne pristaje na izmene zakona - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U rezidenciji ambasadora EU u Sarajevu Johana Šatlera sinoć je održana radna večera sa liderima HDZ, SDA i SNSD, Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom, kojoj su prisustvovali i američki izaslanik Metju Palmer i predstavnica EU Angelina Ajhorst.

Sastanak je prvi napustio Dodik zbog ranije preuzetih obaveza, a ni jedan od lidera političkih stranaka u BiH nije bio raspoložen da daje izjave, prenosi Klix.ba.

Razgovori lidera iz vlasti i opozicije sa Palmerom i Ajhorst počeli su juče ujutru, a biće nastavljeni i narednih dana s ciljem pronalaska rešenja za izmene Izbornog zakona koje će prihvatiti sve strane.

Izetbegović je poručio da probosanski blok neće pristati na izmene Izbornog zakona samo za izbor člana Predsedništva BiH bez izmena izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, dok je Dragan Čović poručio da je protiv redukcije ovlašćenja Federalnog doma naroda.

Inače, tokom sinoćnjeg sastanka u rezidenciji ambasadora EU u jednom trenutku je nestalo struje.

Komentari (0)

Evropa