Region

Dodik: Republika Srpska neće ratovati, ali će se politički boriti za svoja prava

Komentari

Autor: Fonet

07/12/2021

-

13:47

Dodik: Republika Srpska neće ratovati, ali će se politički boriti za svoja prava
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da neće ratovati, ali da će se politički boriti za svoja prava. Republika Srpska neće ratovati ako bude napadnuta, već će se politički odbraniti, rekao je Dodik na tribini "Republika Srpska - vraćanje otetih ustavnih nadležnosti".

"Od oružanih snaga BiH nema ništa, jer Srbi u njih ne idu, a za kvotu namenjenu Hrvatima nedostaje ih 40 odsto", izjavio je Dodik, uz ocenu da se radi o "karikaturi vojske, koja nema nikakve vojne performanse, ali je veliki potrošač".

Skupština Republike Srpske će doneti odluku da se u roku od šest meseci uredi ta oblast, a zatim ćemo predložiti da se prepolovi sastav vojske, rekao je Dodik. On je najavio zakon o vojsci Republike Srpske, odbacivši tvrdnju da se radi o "avetima iz prošlosti".

Dodik je ocenio da je BiH društvo koje je danas podeljeno više nego u prvim godinama posle rata. Osnovna je greška što je BiH očuvana kao jedinstvena teritorija, jer to, kako je dodao, ne funkcioniše.

"Davno je propala i jedino rešenje je - raziđite se, pod uslovom da ćete biti mirni i dobre komšije", izjavio je Dodik.

Prema njegovim rečima, borba za Republiku Srpsku nikada nije prestala i važno je da se ne promeni Ustav BiH.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa