Region

Uhapšen muškarac u Doboju, pucao na policiju i vikao "Alahu akbar"

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2021

-

13:46

Uhapšen muškarac u Doboju, pucao na policiju i vikao "Alahu akbar"
Policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac iz Doboja uhapšen je u dobojskom naselju Čaire zbog sumnje da je iz puške pucao na policiju, uzvikujući "Alahu akbar" i "Tekbir", rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Kako prenosi RTRS, iz policije su naveli da je N.M, koji je sklon vehabizmu, uhapšen u petak, kada je naoružan krenuo u grad nakon što je ušao u dvorište dve osobe s kojima se verbalno sukobio. Potom je zaustavio putnički automobil "fijat" i puškom udario nekoliko puta u vetrobransko staklo, vidno oštetivši vozilo.

Policija je na lokalnom putu zatekla N.M. koji je, oglušivši se na sva naređenja policije i uz povike "Alahu ekber" i "Tekbir", iz puške ispalio više hitaca u vazduh, a potom jedan hitac u pravcu policije. Savladan je kada je počeo da puni pušku.

Na N.M. su prilikom privođenja nasrnule dve osobe, kojima je upao u dvorište i policija ih je uhapsila zbog krivičnih dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i nanošenja telesne povrede. Kod njega je kasnije alkotestom utvrđeno prisustvo 1,78 promila alkohola u organizmu.

On je predat na postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, uz izveštaj za krivična dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i ošstećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Komentari (0)

Evropa