Region

Pooštrene epidemiološke mere u Sarajevu, obavezna vakcinacija za starije od 60 godina

Komentari

Autor: Fonet

06/01/2022

-

18:49

Pooštrene epidemiološke mere u Sarajevu, obavezna vakcinacija za starije od 60 godina
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Krizni štab Kantona Sarajevo proširio je danas epidemiološke mere, tako da je od sada obavezna vakcinacija protiv koronavirusa za osobe starije od 60 godina, kao i zdravstvenih radnika, a otkazane su sve đačke ekskurzije.

Na predlog kantonalnog Kriznog štaba, Vlada Kantona Sarajevo donela je danas zaključak o obaveznoj vakcinaciji buster dozom vakcine protiv koronavirusa štićenika i negovatelja u socijalnim ustanovama za zbrinjavanje starijih, populacije starije od 60 godina, kao i osoba s udruženim komorbiditetima, izvestio je Kliks.

Biće obavezna vakcinacija protiv kovida i zdravstvenog kadra koji dolazi u kontakt s pacijentima u svim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, a zbog novonastale epidemiološke situacije do daljeg su obustavljene đačke ekskurzije.

Preporučena je primena pravila vakcinisan-testiran-preboleo, uz prilaganje važećih potvrda, u svim tržnim centrima, skijalištima, bioskopima, ugostiteljskim objektima, kao i ostalim zatvorenim mestima masovnog okupljanja, računajući hotele, hostele i druge smeštajne kapacitete u Kantonu Sarajevo.

Ove mere stupaju na snagu danas.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa