Region

Dodik: BiH je velika nevolja koja nema budućnost

Komentari

Autor: Fonet

08/01/2022

-

16:21

Dodik: BiH je velika nevolja koja nema budućnost
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je Republika Srpska slobodarska ideja, da njeno rukovodstvo ne želi nikakve sukobe i da traži samo ono što joj je Dejtonskim sporazumom dato, a da je Bosna i Hercegovina "velika nevolja" koja "nema budućnost" jer "nema viziju".

On je u izjavi za Radio-televiziju RS rekao da su sve njegove političke odluke usmerene na Republiku Srpsku i da se oduzimanjem nadležnosti i imovine Republike Srpske poništava Dejtonski sporazum, što je neprihvatljivo.

"Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja, pogotovo za nas", rekao je Dodik i dodao da BiH nema ideju opstanka i da je održava isključivo međunarodni faktor.

Naglasio je da ne prihvata optužbe o rušenju Dejtonskog sporazuma, jer se RS i njeni predstavnici zalažu za poštovanje ovog sporazuma i nadležnosti koje joj po Ustavu BiH pripadaju. Istakao je da se Rusija i Kina zalažu za poštovanje međunarodnog prava, što Republika Srpska podržava.

"Priča o Srpskoj mora da živi i moramo da pokažemo snažan otpor jer će nas tako prijatelji razumeti i podržati. Ako se mi prepustimo i oni će reći 'u redu'", konstatovao je Dodik.

On je zaključio da "samo okupljeni oko Repubilike Srpske imamo šanse", da je Srpska do sada uradila i više nego što je mogla u datim okolnostima, a to je - da je opstala uprkos svim teškoćama sa kojima je suočavana. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa