Region

Dodik: Samostalna Republika Srpska moj zavet

Komentari

Autor: RTRS

10/01/2022

-

15:44

Dodik: Samostalna Republika Srpska moj zavet
Milorad Dodik - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je u Brčkom da nema nameru da vodi tuđe politike, već srpsku nacionalnu politiku "koja danas mora da ima za cilj svoju državu". On je rekao da je "samostalna Republika Srpska njegov zavet".

"Srpski narod ima pravo na slobodu i Republiku. Srbi u Brčkom imaju pravo na Republiku i pripadanje Republici Srpskoj. To su prava za koja se mi zalažemo, a ne sporimo muslimanima da i oni imaju svoja. Ali, nećemo dozvoliti priču o građanskoj državi u kojoj Srbi treba da se pretvore u nacionalnu manjinu”, naveo je dodik u obrćanju na Akademiji u Brčkom, prenosi RTRS.   

Dodik je istakao da su za odbranu prava Republike Srpske zaduženi ljudi u politici, te zahvalio građanima za podršku koju mu pružaju.

"Bez obzira na to što je i moj lični komoditet značajno ugrožen onim što ja i moja porodica doživljavamo u poslednje vrijeme, hoću da vam kažem da Republika Srpska i vi možete da računate na Milorada Dodika", rekao je. 

On je naglasio da ne zna kada će se u tome uspjeti, ali da bi voleo da to bude dok je on živ. 

"A, i ako ne budem i ako budem na drugom svetu, sigurno ću razmišljati o tome da će jednog dana Republika Srpska biti svoja država - to je moj zavet. Zato ću sav kapacitet koji imam u sebi i oko sebe usmeriti ka tome da se borim za srpske nacionalne interese”, rekao je Dodik.

Komentari (0)

Evropa