Region

Raspisana poternica za Mamićem, bivši trener "Dinama" se nije pojavio u zatvoru

Komentari

Autor: Index.hr

12/05/2021

-

12:22

Raspisana poternica za Mamićem, bivši trener "Dinama" se nije pojavio u zatvoru
Raspisana poternica za Mamićem, bivši trener "Dinama" se nije pojavio u zatvoru - Copyright EPA

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska policija raspisala je poternicu za Zoranom Mamićem, bivšim trenerom "Dinama", koji je pravosnažno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog fudbalskog kluba.

Mamić je, da podsetimo, trebalo juče da se javi na izdržavanje kazne nakon što mu je sud odbio izdržavanje kazne u BiH, čime je i zvanično postao begunac od hrvatskog pravosuđa.

Policija je stoga za njim raspisala poternicu, koju je objavila na svojoj web-stranici.

U poternici se navodi da Mamić ima državljanstvo Hrvatske i BiH. Navode se i krivična dela za koja je Mamić osuđen: zloupotreba položaja i ovlašćenja, davanje mita i zloupotreba poverenja u ekonomskom poslovanju, prenosi Index.hr.

Nalog za poternicu izdao je Županijski sud u Zagrebu, a očekuje se da će se Mamićevi podaci uskoro pojaviti i na evropskom nalogu za hapšenje.

Mamić je, inače, prošlog meseca otišao u BiH i zatražio izdržavanje zatvorske kazne u toj zemlji. Ipak, vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je taj zahtev pa se Mamić na izdržavanje kazne morao javiti do ponedeljka u ponoć. S obzirom na to da to nije učinio, sud je za njim raspisao poternicu.

Komentari (0)

Evropa