Region

Crna Gora ponovo urgira da Srbija izruči Svetozara Marovića

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

15:21

Crna Gora ponovo urgira da Srbija izruči Svetozara Marovića
Crna Gora ponovo urgira da Srbija izruči Svetozara Marovića - Copyright Tanjug/Vlada Crne Gore/Z.Đurić

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorsko Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava saopštilo je da je uputilo urgenciju Ministarstvu pravde Srbije u vezi molbe za izručenje Svetozara Marovića. U saopštenju iz tog resora se navodi da je urgencija upućena u duhu uspešne bilateralne saradnje dva ministarstva.

Podsećaju da i pored više urgencija povodom ovog predmeta nisu dobili odgovor.

"Ovim putem, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore je zamolilo za informacije o fazi u kojoj se nalazi postupak Svetozara Marovića pred nadležnim organima u Srbiji i iskoristilo je ovu priliku da iskaže posebno poštovanje Ministarstvu pravde Srbije", navodi se u saopštenju.

Svetozar Marović, bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, u Crnoj Gori je osuđen na zatvorsku kaznu zbog finansijskih malverzacija. Marović je bio poslednji predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore, visoki funkcioner DPS i "desna ruka" aktuelnog crnogorskog predsednika Mila Ðukanović.

Uhapšen je u Crnoj Gori 15. decembra 2015. po optužbama za korupciju, a dve godine kasnije je zamrznuta sva njegova i imovina njegove porodice.

Komentari (0)

Evropa