Region

Ministar spoljnih poslova Hrvatske tvrdi da je Milanović štetočina: "Nije za decu ispod 12 godina"

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

23:55

Ministar spoljnih poslova Hrvatske tvrdi da je  Milanović štetočina: "Nije za decu ispod 12 godina"
Gordan Grlić Radman - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman nazvao je danas predsednika Hrvatske Zorana Milanovića "štetočinom" zbog njegovih izjava o Ukrajini i izrazio sumnju u to da li on radi u interesu Hrvatske ili nekog drugog.

"Mi ne znamo radi li on zaista u korist hrvatskog interesa ili je nešto drugo u pitanju", rekao je Grlić Radman na HTV-u, a prenosi Hina.

Radman je rekao i da Milanović uopšte ne radi svoj posao.

"Izolovao je zemlju, umanjio međunarodnu poziciju Hrvatske. Jako nam šteti, štetocina je", ocenio je Grlić Radman.

Šef hrvatske diplomatije smatra i da bi zbog, kako kaže, "vulgarnog nasilja" prilikom predsednikovih nastupa na televiziji trebalo da stoji upozorenje "nije za decu ispod 12 godina".

Politiku predsednika koji, kako tvrdi Radman, ne radi ništa, šef diplomatije primenio je i na Bosnu i Hercegovinu u kojoj se trenutno pregovara o promeni izbornog zakona.

"Voleo bih da vidim da on nekog nazove, da kontaktira svoje kolege, piše pisma, upozorava", rekao je Grlić Radman.

On je dodao da je Milanović 2010. godine u "crvenim šuškavcima“ dao podršku Željku Komšicu, hrvatskom clanu Predsedništva BiH koji je izabran glasovima Bošnjaka.

profimedia

 

Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz BiH u nedelju su završili trodnevni krug pregovora o izmenama izbornog zakona bez konačnog sporazuma, a Grlić Radman kaže da su Hrvati pritom bili "najkonstruktivniji" i da su dali predloge i pristali na ograničene promene ustava.

On je optužio bošnjacku stranu da "odugovlači proces" i da će zbog toga morati da preuzme odgovornost za "moguću radikalizaciju i destabilizaciju“.

Milanović je prošle nedelje rekao da je Ukrajina korumpirana zemlja kojoj nije mesto u NATO, da je bivši predsednik Viktor Janukovič zbačen vojnim udarom i da je uzrok krize na ukrajinsko-ruskim granicama unutrašnja politika SAD.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa