Region

"Rat se nastavlja": Milanović tvrdi da je aktuelna vlada najkorumpiranija u istoriji Hrvatske

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

21:10

"Rat se nastavlja": Milanović tvrdi da je aktuelna vlada  najkorumpiranija u istoriji Hrvatske
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas da je vlada premijera Andreja Plenkovića najkorumpiranija hrvatska vlada, uz objašnjenje da kritike upućuje "zbog nemara, neznanja i nekompetentnosti njenih članova".

"Plenković štiti, kondonira i stavlja u hlad i u zaštitu, kategorički, ljude koji su naprosto korumpirani. Ja to ne mogu drukcije da nazovem", rekao je Milanović u intervjuu za "RTL Danas", a prenosi Hina.

Kako se navodi, hrvatski predsednik je tom prilikom kao primer naveo šefa kabineta premijera Zvonimira Frku Petešica koji je, kako je rekao Milanović, svesno, lažno prijavio prebivalište.

"S potpunom svešću o protivpravnosti i zabranjenosti i kažnjivosti onoga što radi, uživa zaštitu premijera", rekao je Milanović.

On je ponovio i svoj stav da Državno tužilaštvo Hrvatske (DORH) "ne postoji" nakon skandala s bivšom ministarkom Gabrijelom Žalac i ponovo ocenio da Hrvatska nikad nije imala korumpiraniju vladu i dodao kako "ti ljudi preziru zakone", navodi Hina.

Milanović je ponovio da neće skinuti oznaku tajnosti sa svojih putovanja i rekao kako je to zaštićeni podatak, jer je on štićena osoba 24 sata dnevno i da te podatke javnost ne treba da zna.

Hrvatski predsednik je odbacio tumačenja da je on u Hrvatskoj "lider opozicije".

"Ne samo da nisam, nego se loše osećam u ovoj poziciji. I sve ovo što moram da govorim i govoriću u stvari mi pada kao jedan nepotreban teret. To nije primarno moj posao, ne bi trebalo da bude moj posao", dodao je Milanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa