Region

Cvijanović: Sarajevo blokira strateške projekte Republike Srpske i Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2022

-

09:51

Cvijanović: Sarajevo blokira strateške projekte Republike Srpske i Srbije
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović pozvala je "političko Sarajevo" da prestane sa "destruktivnim aktivnostima" prema Republici Srpskoj, ističući da je "posebno problematično" njegovo nastojanje da blokira strateške projekte koje zajedno realizuju Srbija i RS, poput izgradnje HE "Buk Bijela" i aerodroma u Trebinju.

"Najmanje što očekujemo od političkog Sarajeva jeste da prestane s destruktivnim aktivnostima prema Republici Srpskoj. To bi bilo dobro za novi početak", rekla je predsednica RS u intervjuu za današnju "Politiku".

Ona je istakla da je Republika Srpska "uvek imala konstruktivan odnos prema svim projektima koji vode napretku, bilo da je reč o Federaciji BiH ili o zemljama okruženja, i nikada nam ne bi palo na pamet da bilo šta blokiramo".

Cvijanović je ocenila da su za "za ekonomski napredak potrebni i politička stabilnost i daleko više međusobnog uvažavanja".

"Međutim, čini se da već odavno političko Sarajevo emituje maligni uticaj koji se loše odražava kako na situaciju u BiH, tako i na odnose prema susednim zemljama", rekla je predsednica RS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa