Region

Stjepan Mesić: BiH na respiratoru, ono što Čović radi sigurno ne ide u korist Hrvata koji žive u toj zemlji

Komentari

Autor: FoNet

03/02/2022

-

15:11

Stjepan Mesić: BiH na respiratoru, ono što Čović radi sigurno ne ide u korist Hrvata koji žive u toj zemlji
Stjepan Mesić - Copyright EPA/ANTONIO BAT

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas da je predsednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović svojim istupom u Skupštini Republike Srpske potvrdio ono o čemu se duže vremena govori - "da je u tandemu sa Miloradom Dodikom - razbijač Bosne i Hercegovine".

Mesić je u intervjuu za Radiosarajevo.ba rekao da ono što Čović radi sigurno nije na korist Hrvata koji žive u BiH.

Upitan da prokomentariše navode da bi Čoviću trebalo uvesti međunarodne sankcije, kao Dodikovom pomagaču, Mesić je rekao da ne želi ni na koji način da prejudicira ponašanje međunarodne zajednice.

"Ne bih želio ni na koji način prejudicirati ponašanje međunarodne zajednice, ali ako je Dodik razbijač BiH i izriču mu se sankcije, onda ne vidim zašto bi se različito postupalo prema bilo kome, ako taj netko, u ovome slučaju Dragan Čović, takođe radi na razbijanju BiH", rekao je Mesić.

Upitan o apelu za spas BiH, koji Mesić piše sa još dvojicom članova poslednjeg Predsedništva SFRJ - Bogićem Bogićevićem i Vasilom Tupurkovskim, rekao je da je stanje u BiH zabrinjavajuće i da ako se situacija bude zaoštrila predstavlja pretnju za ceo region.

On je dodao da apelom žele da ukažu na neodrživost i potencijalnu opasnost takvog stanja i da podsete kako svi dosadašnji napori da se stvari pomere s mrtve tačke nisu urodili plodom, te da ukažu na put kojim misle da treba ići.

Mesić je rekao da je zabrinut jer je država BiH jedva funkcionalna i da ako se posluži pandemijskim rečnikom, može da kaže da je "na respiratoru".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa