Region

Građani Skoplja zbog požara ostali bez struje, nadležni na terenu otklanjaju kvar

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2022

-

23:51

Građani Skoplja zbog požara ostali bez struje, nadležni na terenu otklanjaju kvar
Tanjug/Danilo Mijatovicic - Copyright Tanjug/Danilo Mijatovicic

veličina teksta

Aa Aa

Ljudski faktor ili varnica sa dalekovoda bili su razlog požara zbog kojeg su danas Skoplje, delovi Štipa, Svetog Nikole i drugih naselja ostali bez struje. Na to pitanje će nadležni morati da daju odgovore, prenela je Telma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova već proverava snimke sa sigurnosnih kamera postavljenih u blizini mesta nastanka kvarova. Prema zvaničnim informacijama elektroprenosnog sistema MEPSO, došlo je do prekida napajanja električnom energijom zbog nestanka struje u trafostanici "Skoplje 4" u Pintiji, koja strujom napaja veći deo grada, ali i trafostanici Bunardžik.

Dispečeri su vratili napon u većem delu mreže i radi se na otklanjanju izolovanih kvarova zbog kojih su mogući kratkotrajni prekidi u snabdevanju. Požar koji je izbio na samo 100 metara od ključne trafostanice od 400 kilovata "Skoplje 4" i neposredno ispod dalekovoda koji vodi do trafostanice Bunardžik brzo su lokalizovali skopski vatrogasci.

Ne isključuje se mogućnost da je do požara došlo zbog varnice sa dalekovoda, a nekoliko trenutaka kasnije prijavljena je i eksplozija na trafostanici u Bunardžiku. Prema informacijama Telme, oštećeni su osigurači na trafou kod Bunardžika, što ukazuje na to da je pokidan zaštitni lanac, automatska zaštita nije reagovala na vreme i zbog toga je došlo do eksplozije.

Komentari (0)

Evropa