Region

Ðukanović: Konsultacije o mandataru biće nastavljene naredne nedelje

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2022

-

12:12

Ðukanović: Konsultacije o mandataru biće nastavljene naredne nedelje
Milo Đukanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović saopštio je da će danas započete konsultacije o mandataru, na koje se nisu odazvali predstavnici DF-a i Demokrata, biti nastavljene naredne sedmice.

Ðukanović bi razgovore trebalo da nastavi sa predstavnicima manjinskih partija. Po okončanim konsultacija, predsednik države bi trebalo da predloži mandatara za sastav nove vlade onome ko obezbedi podršku najmanje 41 poslanika u Skupštini.

Lideri Demokratskog fronta (DF) nisu se danas odazvali pozivu predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića na konsultacije o mandataru nove vlade.

Oni su u pismu Ðukanoviću poručili da će da brane izbornu volju ostvarenu 30. avgusta 2020. i pozvali predsednika države i DPS-a da ne pokušava da destabilizuje državu.

Kažu da za neodazivanje na konsultacija imaju više razloga, a kao prvi su naveli da formiranje nove vlade ima za cilj prekrajanje izborne voje građane, što bi, kako smatraju, takav politički inženjering, u ovim složenim političkim okolnostima, dodatno destabilizovao stanje u zemlji.

Za DF su, ističu, neprihvatljivi pokušaji brzih, ishitrenih i polovičnih, ad hok, rešenja i formiranje neprincipijelnih političkih saveza koji nemaju uporište u rezultatima izbora od 30. avgusta 2020.

"Zato ne želimo da, našim razgovorom sa Vama, dajemo bilo kakvu vrstu legitimnosti takvim procesima, kojima se grubo krši izborna volja građana", naveli su, između ostalog, iz DF-a u pismu Ðukanoviću.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa