Region

Parlament BiH ukinuo akcize na naftne derivate, odluka o produženju za šest meseci

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

21:16

Parlament BiH ukinuo akcize na naftne derivate, odluka o produženju za šest meseci
Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine - Copyright parlament.ba/Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na predlog poslanika SDP-a usvojio je Predlog zakona o izmenama zakona o akcizama u BiH, kojim se ukidaju akcize na naftne derivate u trajanju od šest meseci.

Zakon je razmatran po hitnoj proceduri, a podržao ga je 31. parlamentarac, protiv niko nije glasao, a jedan je bio uzdržan, preneo je Klix.ba.

Odlukom su ukinute akcize na dizel-gorivo i ostala plinska ulja, petrolej, motorni benzin-bezolovni, motorni benzin, lož-ulje, tečni naftni plin za pogon motornih vozila, biogoriva i biotečnosti.

Po isteku šest meseci, ostavljena je mogućnost Savetu ministara BiH da svojom odlukom produži za tri meseca definisani iznos akcize.

Ovim zakonom definisani iznos akcize za naftne derivate na snazi je šest meseci, nakon čega se iznos akcize vraća kako je definisano Zakonom o akcizama u Bosni i Hercegovini.

Da bi stupio na snagu, potrebno je da ga potvrdi Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a ukoliko se to desi doći će do pada cena svih naftnih derivata

Komentari (0)

Evropa