Region

Ogromni redovi za ulje u Bugarskoj, muškarac (77) preminuo čekajući

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2022

-

16:17

Ogromni redovi za ulje u Bugarskoj, muškarac (77) preminuo čekajući
EPA/Christian Bruna - Copyright EPA/Christian Bruna

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac (77) preminuo je čekajući u redu da kupi jestivo ulje u bugaskom gradu Burgasu. U radnji je bio sa prijateljem, a red je bio dugačak 500-600 metara. Nakon dugog čekanja, čovek je umro kada je konačno stigao do paleta sa jestivim uljem, prenose bugarski mediji. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

Lokalno stanovnistvo je ogorčeni što moraju da čekaju satima kako bi kupili ulje u radnjama. Situacija je slična ispred svih velikih prodavnica tog lanca u Burgasu.

"Čovek je umro u radnji. Gurali su ga i pozlilo mu je. Ovo je ludost. Ljudi kažu da je pao, poplaveo i umro. Red je bio ogroman“, rekla je jedna od žena koja je tu bila u kupovini.

I ispred drugih hipermarketa u drugim gradovima Bugarske se pružaju redovi, a neke prodavnice u prestonici već uvode ograničenja na kupovinu ulja zbog masovnog pravljenja zaliha, koje je dovelo do rasta cena na čak 5,5-6,5 leva za litar.

Samo u protekloj nedelji, cena suncokretovog ulja skočila je za 1,5-2 leva, u nekim slučajevima i više, prenosi Novinite.com.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa