Region

Stranka "Prava Crna Gora": Ðukanović Ukrajinu koristi da prigrabi vlast

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

17:15

Stranka "Prava Crna Gora": Ðukanović Ukrajinu koristi da prigrabi vlast
Stranka "Prava Crna Gora": Ðukanović Ukrajinu koristi da prigrabi vlast - Copyright AP/ Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

"Prava Crna Gora" pozvala je danas predsednika države i DPS-a Mila Ðukanovića da, kako poručuju, nauči ulogu Crkve i da ako već nije u stanju da se prema duhovnoj instituciji odnosi sa pobožnošću, pokaže minimum civilizacijskog i građanskog poštovanja kao šef države.

Kako navode, "propala politika koju vodi postaje još propalija pokušajima da se preko slabih karika u vladajućoj većini, GP URA i SNP, i ratnog profiterstva u ukrajinskom sukobu, na kratko ponovo prigrabi vlast".

Iz ove partije su pozvali građane da ne nasedaju na primitivne provokacije Ðukanovića, već da svojim jedinstvom i na ulici i na izborima pokažu kakvu Crnu Goru žele i, kako navode, gde je mesto Ðukanoviću i njegovim bivšim i sadašnjim političkim kompanjonima.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik ove stranke Marko Milačić, podseća se da je DPS jedina partija u Crnoj Gori koja je, kako navode, slala gorivo za tenkove po balkanskim ratištima devedesetih i jedina partija čiji su osnivači i rukovodstvo istraživani i osuđivani za organizovani kriminal, pljačku javnih sredstava, političku korupciju, nasilje, podele, političku korupciju, međunarodne afere i kriminal.

Poručuju da Prava Crna Gora i građani Crne Gore neće dozvoliti novu kampanju podela i udara na Srpsku pravoslavnu crkvu.

"Crna Gora vidi kako se grčevito borite da zataškate aferu sa Pandorinim papirima, sa ubijenom malteškom novinarkom, sa Mađar telekomom u SAD, kako se samo borite da umanjite nezaslužene desetine i stotine miliona koje ste prihodovali u raznim partnerstvima i poslovima sa Rusima protiv kojih danas pričate u grčevitoj borbi za opstanak", stoji u saopštenju, a povodom ponovljenih optužbi Ðukanovića SPC, Beograda i Banjaluke.

Ističu da Crnoj Gori nisu potrebni ni građanski rat, ni globalni sukob, a ni Ðukanović ni njegova manjinska vlada.

"Rešavajte svoje afere, svoju prljavu prošlost i još prljaviju sadašnjost, a Crna Gora će umeti sama sa sobom, jer kada se nije rasturila i raspala pod vama za teških 30 godina, neće joj se ništa loše desiti i bez vas i vaše propale politike, bez vaših partnera bilo da su iz opozicije ili iz URA, SNP-a", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa