Region

SNP pozvala Ðukanovića da se vrati ustavnim nadležnostima i prestane sa destabilizacijom Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

16:18

SNP pozvala Ðukanovića da se vrati ustavnim nadležnostima i prestane sa destabilizacijom Crne Gore
SNP pozvala Ðukanovića da se vrati ustavnim nadležnostima i prestane sa destabilizacijom Crne Gore - Copyright Tanjug/ Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Socijalistička narodna partija (SNP), koja je potpisnica Memoranduma o formiranju manjinske vlade Crne Gore, oštro je kritikovala predsednika države i opozicione DPS Mila Ðukanovića i pozvala ga da prestane da svojim izjavama inostranim medijima podstiče destabilizaciju države, podele, političke tenzije i vređanje osećanja velikog dela svojih građana.

Iz SNP pozivaju Ðukanovića da se, kako kažu, vrati svojim ustavnim nadležnostima i da prestane sa, kako navode, "opanjkavanjem svog naroda i Crkve" po inostranim medijima.

Ðukanović je, u razgovoru za grčki Katimerini, između ostalog, ranije rekao da je Srpska pravoslavna crkva "remetilački faktor i u Crnoj Gori i regionu" i optužio Beograd i Banjaluku da tome pružaju finansijsku podršku.

"Aktuelni predsednik DPS-a nastavlja sa izjavama koje podstiču na destabilizaciju države, podele, političke tenzije i vređanje osećanja velikog dela svojih građana. Još jednom se pokazuju tačnim tvrdnje Socijalističke narodne partije da politika koju vodi i zastupa Milo Ðukanović nije usmerena u pravcu normalizacije sveukupnih odnosa, već, isključivo, u pravcu stvaranja novih raskola i podela", navode iz SNP i dodaju:

"Svakako da on misli da to radi najbolje, ali ovakvi i slični nastupi još jednom pokazuju nedostatak volje da se država vrati u pravne okvire, i da konačno krenemo put Evropske unije".

Poručili su da su Crnoj Gori više nego ikad potrebni politička, ekonomska stabilnost i pomirenje, a ne sejanje novih podela "ovakvim i sličnim izjavama".

"Preporučujemo mu da se izbori sa svojim unutarpartijskim jastrebovima i povuče hrabar i odgovoran potez, zaustavi svoje nastupe prepune opasnosti i manipulisanja. Dosta je bilo slanja ovakvih i sličnih strelica! Dosta je bahatog političkog ponašanja i igranja ping-pong politike u vidu slanja poruka 'ljutim političkim protivnicima'!", naveli su.

Ističu da su građani odavno prozreli politiku raskola i razdora.

"Vreme je za drugačiju Crnu Goru, veme je za državu, koja mora da uđe u obračun sa korupcijom i kriminalom, i odlučnim koracima krene ka Evropi i demokratskim vrednostima", navodi se u saopštenju iz SNP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa