Region

Dodik: SNSD će uputiti u proceduru izmene Krivičnog zakona

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2022

-

09:45

Dodik: SNSD će uputiti u proceduru izmene Krivičnog zakona
Dodik: SNSD će uputiti u proceduru izmene Krivičnog zakona - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će njegova stranka uputiti u proceduru izmene Krivičnog zakona koje se odnose na kaznenu politiku za najteža krivična dela, a posebno za ona usmerena prema ovlašćenim službenim licima.

Dodik je za Srnu rekao da su u razmatranju i izmene Zakona o krivičnom postupku i Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima bi se dala veća ovlaštenja policijskim službenicima, "a koja bi doprinela njihovoj efikasnosti, ali i njihovoj zaštiti i zaštiti svih građana Republike Srpske".

Naglasio je da je Republika Srpska do krivično-pravne reforme koju su sproveli stranci "očigledno imala bolji Krivični zakon, Zakon o krivičnom postupku i Zakon o policiji u kojima je policija imala mnogo veća ovlaštenja poput policijskog pritvora, koji je ukinut tom reformom", prenosi RTRS.

"Tim ovlašćenjima, koja su ukinuta, policija je imala veću efikasnost u zaštiti i svog i tuđeg života i imovine svih građana", rekao je Dodik. On je naglasio da će sve planirane izmene doprineti opštoj bezbednosti Republike Srpske, života i imovine njenih građana, ali i većoj bezbednosti same policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa