Region

Krivokapić imenovao Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

22:49

Krivokapić imenovao Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost
Krivokapić imenovao Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić imenovao je Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), objavljeno je večeras u Službenom listu Crne Gore.

Na danas održanoj sednici Odbora za bezbednost i odbranu, koju je zakazao predsednik Skupštine Aleksa Bečić, trebalo je da se nađe i Krivokapićev predlog imenovanja Vukšića, ali nije bilo kvoruma, prenose Vijesti.

Kako se navodi, ta inicijativa mesecima je u parlamentu.

Vukšić od decembra bio vršilac dužnosti

Shodno Zakonu o Agenciji za nacionalnu bezbednost, direktora tajne službe imenuje Vlada, na predlog šefa izvršne vlasti.

Predlog se dostavlja parlamentu, odnosno radnom telu na davanje mišljenja. Stav Skupštine, međutim, nije obavezujući za Vladu.

Vlada je 17. decembra prošle godine imenovala Vukšića za vršioca dužnosti direktora ANB-a.

"Pošto je za imenovanje direktora ANB-a neophodno sprovesti zakonom propisanu proceduru i pribaviti i mišljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli usiovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB!, navodi se u obrazloženju Krivokapića.

On je napisao da se taj predlog temelji na činjenici da je Vukšić, kroz dugogodisnji profesionaini angažman, stekao lični i profesionaini kredibilitet, kao i da je uspešno obavijao poslove vršioca dužnosti.

Direktor Agencije imenuje se na period od pet godina i može biti ponovo imenovan.

Vukšić je profesionaini angažman ostvario u Osnovnom sudu u Kotoru, gde je kao sudija postupao u parničnim predmetima, izvršnim predmetima, krivičnim predmetima, istražnim predmetima i maloletničkim predmetima, a od 2001. godine je advokat.

Član je Advokatske komore i Upravnog odbora Advokatske komore Crne Gore. Živi u Kotoru, oženjen je i otac dvoje dece.

Komentari (0)

Evropa