Region

Komšić pozvao Šmita da zakone Republike Srpske stavi van snage

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

11/04/2022

-

21:29

Komšić pozvao Šmita da zakone Republike Srpske stavi van snage
Željko Komšić - Copyright Tanjug/FENA/Hazim Aljović

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, je komentarišući sankcije Vlade Velike Britanije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ocenio da je "to jasna poruka koja govori šta vlasti Velike Britanije misle o antidržavnim aktivnostima političara iz Republike Srpske".

"Sankcije Velike Britanije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović zbog pokušaja nezakonitog i antiustavnog otimanja državnih nadležnosti od entiteta Republike Srpske, jasna su poruka koja govori šta vlasti Velike Britanije misle o antidržavnim aktivnostima političara iz Republike Srpske", naveo je Komšić.

To je, dodao je, ujedno i poruka visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu da "nimalo ne okleva i da antiustavne zakone koji podrivaju državu, odmah stavi van snage".

Podsećanja radi, Velika Britanija uvela je sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović zbog, kako se navodi na sajtu britanske vlade, "njihovih destabilizujućih aktivnosti u BiH".

Sankcije uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit je povodom odluke o sankcijama zahvalio Kraljevstvu na, kako je naveo, opredeljenosti za stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Марија

07.06.2022 07:14

Лик који се не стиди што је роб

Evropa