Region

Narodni skup "Sloboda" u Banjaluci, okupljeni protestuju zbog odluke Šmita da ospori imovinu RS

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

17:40

Narodni skup "Sloboda" u Banjaluci, okupljeni protestuju zbog odluke Šmita da ospori imovinu RS
Narodni skup "Sloboda" u Banjaluci, okupljeni protestuju zbog odluke Šmita da ospori imovinu RS - Copyright Printskrin/Youtube/RTRS vijesti

veličina teksta

Aa Aa

Građani Republike Srpske okupili su se danas na banjalučkom Trgu Krajina, gde je u toku veliki narodni skup "Sloboda" organizovan u znak podrške rukovodstvu Srpske i protesta protiv nametanja odluka međunarodnih predstavnika.

Skup se održava u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske s ciljem očuvanja odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kom slučaju ne smeju biti derogirane, jer su u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Prema procenama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na velikom narodnom skupu na banjalučkom Trgu Krajina okupilo se oko 18.000 ljudi.

Povod ovog velikog narodnog okupljanja je poslednja odluka Karistijana Šmita koji pokušava da ospori imovinu Republike Srpske.

Ovaj nemački diplomata je postavljen za visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH prošlog leta mimo odluke Saveta bezbednosti UN i zato ga Republika Srpska ne priznaje.

Šmit je 12. aprila rekao je da je "obustavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti".

Reč je o zakonu koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 10. februara i koji je, u međuvremenu, stupio na snagu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa