Region

Stanivuković najavio sastanak sa Šmitom: Ne treba da bežimo od problema već da im idemo u susret

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2022

-

18:50

Stanivuković najavio sastanak sa Šmitom: Ne treba da bežimo od problema već da im idemo u susret
Stanivuković najavio sastanak sa Šmitom: Ne treba da bežimo od problema već da im idemo u susret - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković neće podržati ni učestvovati u velikom narodnom skupu "Sloboda" koji organizuje Boračka organizacija Republike Srpske jer, kako je rekao, ima drugih obaveza, ali je ipak pronašao vremena da se odazove sastanku sa Kristijanom Šmitom, prenosi Radio televizija RS.

"Moj stav je da sam protiv toga. Dao sam svoje političko mišljenje", rekao je Stanivuković, navodeći da ga je kontaktirao Šmit kako bi dogovorili sastanak u Banjaluci naredne sedmice.

Dodao je da je iskazao otvorenost za razgovor sa Šmitom.

"Smatram da je dobro da taj sastanak bude u Banjaluci, da se iz Banjaluke čuje jasan stav i mišljenje. Mi ne treba da bežimo od problema već da im idemo u susret", rekao je Stanivuković.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u banjalučkoj Skupštini Dragoslav Topić rekao je da gradonačelnik Banjaluke ne bi trebalo da se sastaje sa Šmitom koji nema legitimitet.

"Gradonačelnik koji je dobio legitimitet od građana nema pravo da se sastaje sa Šmitom koji nije izabran na legitiman način. Nadam se da će i on promeniti mišljenje. Mislim da Šmit nije dobrodošao u Banjaluku jer znamo kako je izabran", rekao je.

Kada je reč o skupu "Sloboda", Topić je naveo da je Stanivuković rekao da ima obaveza i da neće prisustvovati skupu za opstanak Republike Srpske, ali da to nije opravdanje za nedolazak.

"Ja sam takođe imao najavljene obaveze za sredu u 17.00, ali ću sve naravno odložiti i sa svojom porodicom doći na Trg Krajine", rekao je Topić.

Boračka organizacija Republike Srpske zakazala je za sredu protestni miting na banjalučkom Trgu Krajina radi podrške vlasti Srpske, a nakon odluke Šmita da primenom bonskih ovlašćenja suspenduje Zakon o nepokretnoj imeovini u RS, koji je usvojen u NSRS. Predsednik Predsedništva BORS Aleksandar Savić izjavio je ranije da će to biti miran protest pod sloganom "Sloboda" s ciljem očuvanja odluka institucija RS koje "ne smeju da budu derogirane u bilo kom slučaju".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa