Region

Deo crnogorskih poslanika saziva sednicu za 28. april na Cetinju

Komentari

Autor: Fonet

21/04/2022

-

13:55

Deo crnogorskih poslanika saziva sednicu za 28. april na Cetinju
Tanjug/AP/Risto Božović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštini Crne Gore, njih 46, odlučili su da sazovu sednicu parlamenta za četvrtak, 28. april na Cetinju, pošto su iscrpili sve mogućnosti, saopštio je danas šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović je na konferenciji za novinare istakao da je počela "priča o odblokiranju najvišeg zakonodavnog doma i odblokiranju svih procesa koji su bili blokirani i direktno uticali na standard građana".

Ibrahimović veruje da će novi predsednik Skupštine biti iz SNP i dodaje da sa kandidatima za ministre treba sačekati, prenosi RTCG. Konatar je objasnio da potpredsednica Branka Bošnjak nije zakazala sednicu, iako su joj u sredu podneli inicijativu, te da su iz medija saznali da to neće učiniti.

"Odredili smo da sednicom predsedava potpredsednik Ibrahimović i on će od ovog trenutka preduzeti sve radnje kako bi se sednica održala bez smetnji 28. aprila. Očekujem od generalnog sekretara i službe Skupštine da sarađuju sa Ibrahimovićem", dodao je Konatar.

On je istakao da 46 poslanika u tome stoji zajedno. Konatar je naveo da je Ibrahimović jedan od potpisnika te inicijative, što daje i dodatan legitimitet sazivu.

Komentarišući činjenicu da zakazivanjem sednice ulaze u zonu krivične odgovornosti, Konatar je dodao da su zajednički podneli inicijativu, te da ako neko bude hteo da podnese krivične prijave, moraće da ih podnese protiv 46 poslanika. Osim izbora predsednika Skupštine i nove vlade, na dnevnom redu će biti i izmene zakona o akcizama i PDV.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa