Region

"Hvala svima, pokazali ste veliko srce": Splićani ispratili Mateja Periša na večni počinak

Komentari

Autor: Jutarnji list, Slobodna Dalmacija

23/05/2022

-

21:35

"Hvala svima, pokazali ste veliko srce": Splićani ispratili Mateja Periša na večni počinak
"Hvala svima, pokazali ste veliko srce": Splićani ispratili Mateja Periša na večni počinak - Copyright Tanjug/HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Prijatelji, kolege, poznanici i brojni Splićani ispratili su Mateja Periša na njegov večni počinak, piše Slobodna Dalmacija. U njegovu čast u splitskoj kruzerskoj luci okupilo se dvadesetak brodova, uključujući i jedan veći jedrenjak.

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet meseci dugoj potrazi iskoristio je i njegov otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku.

"Hvala vam svima, pokazali ste veliko srce. Ovakva podrška čoveka čini čovekom", kazao je Nenad Periš.

Matej je preko ljta radio kao skiper na jahti i upravo zbog toga su njegovi prijatelji špalirom brodova odlučili reći poslednje zbogom.

"Osetili smo da treba da ovo napravimo, a sigurni smo da bi i on to volio nakon hiljada i hiljada poruka i lepih reči koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani širom zemalja regije. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo mogli da poželimo. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti", rekao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od prijatelja Mateja Periša.

Matej Periš je pod misterioznim okolnostima nestao u Beogradu, u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a proteklih pet meseci pomno se pratio svaki korak potrage. Ujedinila se cela regija i svi su bili spremni da pomognu kako god mogu, ali nažalost potraga je tragično završila u četvrtak, 19. maja, kada je pronađeno telo Mateja Periša.

Na Lovrincu je danas sahranjen, a sahranu je organizovan u krugu porodice i bliskih prijatelja. Podsetimo, njegov otac Nenad zamolio je da se ne dolazi na sahranu kako njegovi najbliži mogli da se s njime oproste u miru u intimnoj atmosferi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa