Region

Na groblju u Splitu sahranjen Matej Periš

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/05/2022

-

12:02

Na groblju u Splitu sahranjen Matej Periš
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Splićanin Matej Periš, čije je telo pronađeno prošle nedelje na Ada Huji u Beogradu, sahranjen je danas na groblju Lovrinac u Splitu. Porodica stradalog mladića zamolila je javnost i medije da sahrana bude u najužem krugu porodice, prenosi sajt 24sata.hr.

Telo Mateja Periša ispraćeno je u petak u crkvi Svetog Antuna u Beogradu,  ispraćaj je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. Građani su odali počast preminulom Mateju i izrazili saučešće njegovom ocu Nenadu Perišu. Telo je ispraćeno iz crkve Svetog Antuna u 17 sati.

Hočevar je služio je poslednju misu za Mateja Periša u crkvi Svetog Ante.

I patrijarh Porfirije bio je prisutan na ispraćaju te je istakao da smo se svi, bez obzira na naciju i veroispovest, molili za Mateja.

Matejev otac Nenad Periš zahvalio se svim vernicima koji su se molili za Mateja, SPC i Beogradskoj nadbiskupija za održanu misu.

"Moj sin, njegovi posmrtni ostaci, i ja odlazimo, ali naša srca ostaju ovde", poručio je u petak Nenad Periš koji se pre mise zahvalio i građanima i nadležnima na podršci prethodnih meseci i trudu da se Matej pronađe.

Podsetimo, više od četiri i po meseca traje potraga za mladićem iz Splita, Matejem Perišom, koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra prošle godine nakon izalska iz noćnog kluba u Beton hali u Beogradu. Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, a u potragu su bile uključene policije Srbije i Hrvatske.

Više detalja bilo je poznato kada se 12. januara zvanično oglasio MUP koji je prateći nadzorne kamere koje se nalaze u blizini Beton hale, mesta na kojem je Matej i nestao, napravio rekonstrukciju njegovog kretanja. Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala - od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Više o potrazi za Matejem Perišem možete pročitati u posebnom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa