Region

Tela poginulih u avionskoj nesreći u Hrvatskoj poslata na sudsku medicinu, sutra planirano izvlačenje olupine

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

21:09

Tela poginulih u avionskoj nesreći u Hrvatskoj poslata na sudsku medicinu, sutra planirano izvlačenje olupine
Tanjug/HINA/Mladen Volarić - Copyright Tanjug/HINA/Mladen Volarić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Direktorata Civilne zaštite Hrvatske Damir Trut izjavio je danas da su tela poginulih u avionskoj nesreći kod Bročanca izvučena s mesta nesreće i odvezena na sudsku medicinu, gde će se nastaviti dalja procedura.

Trut je za RTL vesti rekao da identitet poginulih nije potvrđen i da će identifikacija morati da se završi na sudskoj medicini.

Najavio je da je za sutra planirano izvlačenje olupine aviona i da se planira da u izvlačenju budu korišćeni helikopteri, prenosi Hina.

 "Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoj zadatak i pronašli letelicu. Čim je uočena iz vazduha, poslate su kopnene snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici Cesne poginuli i sledi policijski uviđaj", rekao je Trut.

Tanjug/AP/Croatian Mountain Rescue Service

 

On je naglasio da je avion, koji je juče nestao po poletanju iz Splita, pronađen nekoliko stotina metara od Broćanske kose, prenosi Index.hr.

"Ovaj avion, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Kamp za pretragu ostaje na mestu. Deo snaga ćemo povući, a deo će ostati da pomaže sa izvlačenjem letelice i poginulih", rekao je Trut.

Letelica tipa Cesna sa četiri putnika nestala je sa radara u nedelju u 11.30, a potraga je bila koncentrisana oko Slunja i Rakovice.

U potragu za nestalom letelicom bilo je uključeno 350 osoba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa