Region

Tegeltija: Nadam se da će Predsedništvo BiH na kraju odlučiti da BiH pristupi Otvorenom Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2022

-

20:26

Tegeltija: Nadam se da će Predsedništvo BiH na kraju odlučiti da BiH pristupi Otvorenom Balkanu
Otvoreni Balkan - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas da se nada da će na kraju Predsedništvo BiH doneti odluku da BiH pristupi inicijativi Otvoreni Balkan i da će onda institucije BiH morati ubrzano da rade kako bi pokušale da se što više približie onome što su tri zemlje članice već dostigle.


Povodom jučerašnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Albanije Edijem Ramom i Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim o nastavku aktivnosti u okviru inicijative Otvoreni Balkan, Tegeltija je za Srnu rekao da je dobra vest da lideri te tri zemlje nastavljaju sa implementacijom ovog projekta.

On je istakao da je to veliki projekat, da traži vreme i potpuni angažman svih institucija kako bi počeli da se viđaju pozitivni efekti.

"Vest je jako dobra, pre svega za građane i poslovnu zajednicu te tri zemlje jer kako bude odmicao proces implementacije projekta Otvoreni Balkan pozitivni efekti će biti sve vidljiviji i u poslovnom sektoru, a i kod građana sve tri ove zemlje", naveo je Tegeltija.

On je kazao da je, što se tiče BiH, dobro da se bar te tri zemlje otvaraju, proširuju saradnju, ali da u ovom trenutku ni za građane BiH, a ni za privredu nema ohrabrujućih vesti kada je reč o Otvorenom Balkanu.

Tegeltija je podsetio da BiH još nije donela političku odluku da pristupi projektu Otvoreni Balkan.

"Političku odluku treba da donese Predsedništvo BiH i što se ta odluka bude kasnije donosila, što se više bude odlagalo vreme za pozitivnu odluku za pristupanje `Otvorenom Balkanu`, BiH će sve više kasniti u tom projektu i naravno da će građani BiH i poslovna zajednica trpeti, odnosno neće videti te pozitivne efekte", upozorio je Tegeltija.

On je dodao da je malo zabrinjavajuće da političko Sarajevo jednostavno ćuti o ovoj temi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa