Region

Knezević: Abazoviću, i šta ćemo sad?

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2022

-

13:32

Knezević: Abazoviću, i šta ćemo sad?
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sednica na kojoj će poslanici postavljati pitanja premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću zakazana je za 20. jul, a jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević postaviće na Premijerskom satu pitanje Abazoviću: "I, šta ćemo sad?"

Kako je saopštio, na sednici će obrazložiti svoje pitanje, preneo je sajt RTCG.

"Na osnovu člana 187 Poslovnika Skupštine Crne Gore, predsedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću, postavljam sledeće pitanje: I, šta ćemo sad", navodi se u dopisu Kneževića predsednici Skupštine Crne Gore Danijeli Ðurović.

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je u nedelju da je Vlada Crne Gore izgubila podršku te stranke zbog, kako se tvrdi, napuštanja evropske agende.

U saopštenju posle sednice Predsedništva DPS, na kojoj je raspravljano o daljim potezima nakon što je vlada u petak usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa SPC, izraženo je žaljenje zbog promene političkog kursa vlade kojom je, kako se ocenjuje, "suprotno političkom sporazumu o njenom formiranju, vlada napustila prioritetni zadatak ispunjavanja obaveza iz agende evropskih integracija i ishitreno, neodgovorno i bez konsultacija sa stručnom javnošću ušla u zaključivanje Ugovora sa SPC".

DPS, između ostalog, smatra da je vlada time nanela neprocenjivu štetu državnim interesima Crne Gore i da je takvom promenom prioriteta propuštena prilika da se obezbedi snaženje konsenzusa proevropske politike, a umesto toga, "bespotrebno i autodestruktivno, potencirane stare podele u Crnoj Gori".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa