Region

Uspostavljen železnički saobraćaj Bar-Sutomore

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2022

-

16:40

Uspostavljen železnički saobraćaj Bar-Sutomore
Uspostavljen železnički saobraćaj Bar-Sutomore - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nešto posle 15 časova uspostavljen je železnički saobraćaj između Sutomora i Bara, a noćni voz iz Bara za Beograd će krenuti po redu vožnje, saopšteno je iz Železničkog prevoza i Železničke infrastrukture.

Železnički saobraćaj obustavljen juče u 18:43 minuta na delu pruge između stanica Sutomore i Bar, zbog požara koji je zahvatio veliku površinu pored pruge i intervencije vatrogasne službe.

Požar se, kažu, velikom brzinom proširio zbog vetra pa je jednim delom zahvatio sami kolosek gde je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz pružni kolosek.

"Ekipe Železničke infrastrukture su odmah po prijemu informacija o požaru u pružnom pojasu krenule na teren sa dve protivpožarne jedinice i zajedno sa vatrogasnom službom gasile požar celu noć do šest časova jutros", navodi se u saopštenju.

Posle završetka gašenja na pružnom koloseku otpočela je sanacija kojoj pored radnika Železničke infrastrukture sprovode i radnici preduzeća Fidija koji su se našli u blizini sa svojim sredstvima.

Tokom sanacije pruge zamenjeno je 55 pružnih pragova.

"Zbog angažovanja helikopterske jedinice na gašenju požara pored pruge napon na relaciji Sutomore - Bar nije uključen u trenutku osposobljavanja pruge kako se ne bi ugrozilo gašenje požara na terenu što je zahtevano od strane Službe za zaštitu i spašavanje. Napon je uključen u 15:11 po završetku gašenja požara i uspostavljeno normalo odvijanje saobraćaja između stanica Sutomore i Bar", saopšteno je iz ŽPCG i ŽICG, preneo je portal RTCG.

Utvrđenje visine štete će biti moguće tek po završetku svih potrebnih radova, a prve procene sa terena ukazuje da se radi o velikoj materijalnoj šteti na imovini Željezničke infrastrukture Crne Gore.

Kombinovani međunarodni voz je pokrenut iz stanice Virpazar u 13:14 sati za Zemun, a putnicima je obezbeđena voda i sendviči.

"Noćni voz iz Bara će krenuti, kako kažu, prema redu vožnje, a normalizovan je i lokalni saobraćaj koji je sve vreme bio pokriven alternativnim prevozom (autobusima). Saobraćaj autobusa se odvijao otežano zbog velikih gužvi u drumskom saobraćaju", navode iz ŽPCG i ŽPCG i zahvaljuju na razumevanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa