Region

Mandić: Očekujem da će doći do dogovora u Crnoj Gori, pred nama "mali breg" koji moramo preskočiti

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2022

-

07:58

Mandić: Očekujem da će doći do dogovora u Crnoj Gori, pred nama "mali breg" koji moramo preskočiti
Mandić: Očekujem da će doći do dogovora u Crnoj Gori, pred nama "mali breg" koji moramo preskočiti - Copyright Tanjug/Milica Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da, kada se pogleda čitava situacija vidi se da je parlamentarna većina koja je pobedila na parlamentarnim izborima 2020. godine prešla dug put i da je danas okupljena za istim stolom.

"Mogu da registrujem kod učesnika razgovora želju da se dogovorimo i trebalo bi da dođe do dogovora", kazao je on za RTCG.

"Da li u tom dogovoru ima nekih posebnosti, svakako da ima. Mi se razlikujemo kao političke organizacije, i u tim posebnim programima i zahtevima, mi smo otišli itekako napred sa čitavom procedurom dogovaranja, tako da smo danas napredovali i približili se dogovoru. Nedostaje nam samo da jedan mali breg preskočimo svi zajedno", kazao je Mandić.

On je kazao da se juče sreo sa premijerom Dritanom Abazovićem.

"Imao sam razgovor sa Dritanom Abazovićem u kojem sam mu naglasio činjenicu da nam nedostaje taj mali breg koji moramo preskočiti, i da bi trebalo da nađemo onaj najoptimalniji model kako da dođemo do rešenja koji svi želimo", kazao je Mandić.

Tačke spoticanja u pregovorima nema, poručio je Mandić.

"Imate vrstu pluralizma u dogovaranju. To nije jednostavan proces, svesni smo vremenskih ograničenja. Napravili smo veliki iskorak u razgovorima i pošli od činjenice da je najbolji zajednički kandidat koji će imati podršku većine. Postigli smo načelni dogovor oko Miodraga Lekića, ali smo uspostavili i princip da ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori", pojasnio je Mandić.

EPA/BORIS PEJOVIC

 

On je dodao da bi najjednostavnije bilo da se primeni demokratski princip da se prema rezultatima izbora iz 2020. godine podele mesta.

"Ali pošto je situacija kompleksna ostavili smo u dogovoru kontrolni deo da se odstupi od takvog načela. Po ovom principu polovina vlade trebalo bi da pripadne DF-u. Ali mi se odričemo tih principa, jer je najbitnije da se dogovorimo", kazao je Mandić.

Mandić je poručio da je apsolutni prioritet borba protiv organizovaog kriminala i korupcije.

Rekao je i da ostali lideri DF-a Nebojša Medojević i Milan Knežević čekaju priliku da rukovode sektorom bezbednosti, jer imaju više iskustva, mogućnosti i imali bi podršku da "otklone trule daske iz sistema bezbednosti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa