Region

Mandić: Visok stepen saglasnosti o tome da Lekić bude mandatar, ali ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno

Komentari

Autor: Vijesti

14/09/2022

-

15:24

Mandić: Visok stepen saglasnosti o tome da Lekić bude mandatar, ali ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno
Mandić: Visok stepen saglasnosti o tome da Lekić bude mandatar, ali ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je danas da je koalicija koja je pobedila 2020. godine na izbora i koja predstavlja "staru većinu" na današnjem sastanku napravila veliki iskorak i da imaju veliki stepen saglasnosti. On je rekao da se o lideru Demosa Miodragu Lekiću danas raspravljalo kao kandidatu za mandatara i da, u tom smislu, postoji visok stepen saglasnosti. 

"Imamo visok stepen saglasnosti za mandatara. Večeras nastavljamo razgovore. Ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. O Lekiću se raspravljalo kao mandataru, imamo visok nivo saglasnosti. Imamo dogovor za program Vlade. Idemo u dobrom pravcu, očekujem dobre vesti", rekao je Mandić.

Partije bivše parlamentarne većine sastale su se danas, na poslednjem zajedničkom sastanku njihovih predstavnika, kako bi pukušale da dođu do kompromisa o izboru nove vlade i rukovodstva parlamenta.

Sastanku su prisustvovvali lideri i funkcioneri partija "stare većine": Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Branko Radulović (PzP), Aleksa Bečić (Demokrate), Dragan Krapović (Demokrate), Danilo Šaranović (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Dritan Abazović (GP URA), Miloš Konatar (GP URA), Zoran Mikić (GP URA), Miodrag Lekić (Demos), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija) i Srđan Pavićević (CIVIS).

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je danas uoči poslednjeg sastanka parlamentarne većine da dolazi u dobroj veri da do dogovora može i mora doći i da su Demokrate spremne da učine još jedan ustupak.  

"Bez obzira na tu činjenicu, a ceneći gest DF-a o odricanju od kandidature za mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, Demokrate danas čine dodatan ustupak. Prihvatićemo bilo koju stranačku ili nestranačku kandidatkinju ili kandidata koji ne dolazi iz stranaka ili iz reda pojedinaca koje su imale saradnju sa DPS u smislu izbora 43. Vlade Crne Gore, a koji su prihvatljivi liderima, učesnicima današnjeg sastanka", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, danas je poslednji rok da dođe do dogovora o novoj vladi nakon što je Skupština Crne Gore izglasala nepoverenje 43. vladi pod upravom Dritana Abazovića. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović sutra će početi da poziva stranke na razgovor o mandataru. Ako ne dođe do dogovora do 19. septembra, Đukanović će po ustavnim ovlašćenjima raspustiti skupštinu i raspisati prevremene parlamentarne izbore. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa