Region

Potop na ulicama Rijeke, u bujicama nađeno telo muškarca

Komentari

Autor: Index.hr

28/09/2022

-

23:04

Potop na ulicama Rijeke, u bujicama nađeno telo muškarca
Potop na ulicama Rijeke, u bujicama nađeno telo muškarca - Copyright Prinskrin/Facebook/Kanal Ri

veličina teksta

Aa Aa

Rijeku i okolinu ovog grada danas je pogodio snažan pljusak koji je s dolaskom večeri uzrokovao bujične poplave širom grada i mnogobrojne probleme u saobraćaju, javlja RIportal. Poplavljen je centar grada, a delovi su ostali bez struje.

Riječka policija izvestila je kako su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo, a telo je poslato na obdukciju. 

Kako prenosi Index.hr, ljudi su "zarobljeni" u svojim vozilima, a saobraćaj je blokiran. Reporteri Novog lista javljaju da su brojne ceste potpuno zakrčene autima koji stoje u vodi. Nekim zgradama u centru grada su poplavljeni ulazi.

"U Rijeci je oko 19 sati počela da pada jaka kiša koja je potopila centar grada. Stiglo je mnogo zahteva za ispumpavanjem vode. Zatvoren je saobraćaj u Ulicama Franje Račkog, Školjić i Fiumara", navodi na Tviteru Direktorat civilne zaštite MUP-a.  

Kako portal Fiuman saznaje od roditelja pojedinih učenika, obilna kiša uzrokovala je probleme u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji u centru grada. Krov nije izdržao toliku kišu te je došlo do prodora vode. Učenici su zbog toga upućeni da napuste gimnaziju i poslati odmah kući.

Riječki gradonačelnik i riječka policija apeluju na građane da ne izlaze iz kuće te da ako se već nalaze u automobilima da ne pokušavaju voziti kroz vodene bujice.

"Ko ne mora, neka ne izlazi. Ako vas je kiša uhvatila u gradu, oprezno i strpljivo", napisao je, između ostalog, riječki gradonačelnik.

Iz PU primorsko-goranske kažu da je na području grada veliki broj prometnih nesreći te takođe pozivaju sve vozače da ne pokušavaju voziti kroz vodene bujice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa