Region

Orban podržao Dodika na predstojećim izborima u Republici Srpskoj

Komentari

Autor: FoNet

29/09/2022

-

11:08

Orban podržao Dodika na predstojećim izborima u Republici Srpskoj
Milorad Dodik i Viktor Orban - Copyright EPA/SZILARD KOSZTICSAK

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Mađarske Viktor Orban izrazio je nadu da će i nakon izbora u BiH imati priliku da sarađuje s Miloradom Dodikom, prenela je danas Radio-televizija Republike Srpske.


Orban je u video poruci rekao da je u Dodoku video čoveka koji je spreman da očuva mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma i koji uvek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

"Mađarska i Srbija su susedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susedom. Zato je ono što se kod vas dešava za nas veoma bitno. Ima uticaja na Mađarsku i na ceo region, ali naravno takođe utiče i na vaše živote, dakle na živote naših prijatelja", rekao je Orban.

On je istakao da su izbori u Republici Srpskoj važni. "Dobro poznajem vašeg predsednika, Dodika, koji je dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda, a i ja sam ponosan na naše lično prijateljstvo. Oduvek sam ga podržavao, zato želim i ubuduće da sarađujem s njim. Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to. Bog blagoslovio sve Srbe na celom Balkanu", rekao je Orban.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa