Region

Mekjuen: Opšti izbori u BiH bili slobodni i fer

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2022

-

19:38

Mekjuen: Opšti izbori u BiH bili slobodni i fer
Tanjug/AP/Armin Durgut - Copyright Tanjug/AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Opšti izbori u BiH bili su u velikoj meri slobodni i fer sa čime je saglasna i međunarodna zajednica, izjavio je danas izvršni direktor Saveta za nacionalnu politiku iz SAD Robert Mekjuen.

"Svi treba da čekaju zvanične rezultate izbora. Ovde smo da proslavimo pobedničke rezultate naših prijatelja, jer vidimo da i u svetu pobeđuju političke snage kao što su u Republici Srpskoj. To su antiglobalističke političke snage", rekao je Mekjuen u izjavi za Srnu nakon što je razgovarao sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

On je istakao da je globalistički sistem naneo mnogo štete u svetu i zato su ove snage u padu.

"Zato naš antiglobalistički pokret raste i ima snagu i sigurno da ćemo nastaviti u ovome pravcu. Drago mi je da sam ponovo među prijateljima u Banjaluci i Republici Srpskoj čije rukovodstvo deli naše vrednosti i viđenje budućnosti", rekao je Mekjuen.

On kaže da je Dodik "veliki borac za slobodu naroda koji moraju živeti samostalno, a ne neko da im sa strane uređuje živote".

"Puno toga zajedničkog imamo što čini prijateljstvo jakim i zato sam veoma ponosan", rekao je Mekjuen.

Prema nepotpunim rezultatima Opštih izbora u BiH Dodik, kandidat SNSD za predsednika Srpske, u prednosti je u odnosu na protivkandidatkinju opozicije Jelenu Trivić za 28.000 glasova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa