Region

Cvijanović za Euronews Srbija: Izbori su bili fer, opozicija bi odgovore trebalo da traži u zakonu, a ne na ulici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/10/2022

-

23:01

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Izbori koji su se prošle nedelje održali u BiH, a na kojima su birani novi članovi Predsednništva BiH, i novi predsednik Republike Srpske bili su uspešni, demokratski i otvoreni. Ukoliko opozicija ima određene zamerke na njihovu legitimnost, sve to može da proveri poštujući zakonsku proceduru koja je jasna i konkretna.Takva pitanja se ne rešavaju na ulici već je prava adresa za to CIK, rekla je večeras gostujući u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić" novoizabrana srpska članica u Predsedništvu BiH i bivša predsednica RS Željka Cvijanović.

Cvijanovć je za Euronews Srbija rekla da ona lično nema nikakvih zamerki na izborni proces i objasnila da u izbornoj noći Milorad Dodik i ona nisu želeli da odmah izađu pred javnost jer su, kako kaže, čekali precizne podatke da bi mogli, kako je navela, da budu sigurni u svoj izborni rezultat.

Euronews/Printscreen

 

Komentarišući današnju protestnu šetnju koju je u Banjaluci organizovala opozicija zbog sumnje na izborne rezultate, Cvijanović kaže da je njihovo pavo da se bune, ali da jedino zakon može da da odgovore na njihove nedoumice.

Na pitanje o zahlađenju odnosa njene stranke i SNS-a, Cvijanov kaže da se ne bavi takvim nagađanjima i da do zahlađenja nije došlo.

Euronews/Printscreen

 

"Nemam utisak da je došlo do zahlađenja. Ne bavim se spekulacija. Zahlađenje može da dođe kod svakog kod kog ima otopljenje. Ja to ne viidm ovde, i zašto je to tema izbora u RS? Ne moramo svi jedni drugima da idemo u kampanju. Mislm da se sa tom praksom prekinulo neko vreme", kaže ona i dodaje da nju ne zanima šta ljudi objavljuju na Tviteru na ovu temu. 

Kako je navela, čula se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon što je pobedila u trci za srpkog člana predsedništva u BiH.

Cvijanović je govorila i o tome da li sebe vidi na mestu Milorada Dodika, kako vidi odnose Srbije i Republike Srpske, ali i o atmosferi u štabu u noći izbora i odnosima prema ratu u Ukrajini, a njene odgovore na ta i ostala pitanja pogledajte u videu na početku teksta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa