Region

Fon der Lajen otkazala posetu Podgorici: Avion zbog magle na beogradskom aerodromu nije mogao da poleti

Komentari

Autor: Tanjug

29/10/2022

-

10:32

Fon der Lajen otkazala posetu Podgorici: Avion zbog magle na beogradskom aerodromu nije mogao da poleti
Fon der Lajen otkazala posetu Podgorici: Avion zbog magle na beogradskom aerodromu nije mogao da poleti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja je trebalo da posle Beograda danas poseti Podgoricu, otkazala je putovanje. Razlog tome je magla na beogradskom aerodromu zbog čega avion nije mogao da poleti.

"Današnja poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Crnoj Gori će nažalost morati da bude pomerena za drugi datum jer, usled vremenskih uslova, avion delegacije ne može da poleti sa aerodroma u Beogradu. Poseta će biti organizovana u novom terminu koji bude zajednički dogovoren", ističe se su saopštenju EU info centra.

U poseti Podgorici Fon der Lajen je trebalo da se sastane sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem i predsednikom vlade Dritanom Abazovićem. Prema planu, predsednica Evropske komisije je trebalo da poseti elektroprenosni objekat u Podgorici koji je deo Transbalkanskog koridora za prenos električne energije.

Podsetimo, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boravila je u poseti Srbiji, a zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem obišla je radove na gasnom interkonektoru ka Bugarskoj. Ona je u obraćanju rekla da EU pruža bespovratna sredstva koja se tiču ulaganja u infrastrukturu, a predsednik Vučić je zahvalio na 160 miliona evra direktne budžetske pomoći.

Ursula fon der Lajen je, nakon obilaska radova na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, najavila podršku Srbiji u visin od 160 miliona evra i poručila da zna da je budunćnost Srbije u EU, jer Unija nije potpuna bez Srbije.

"Znam da je budućnost Srbije u EU, znam da naša EU nije potpuna bez Srbije, jer delimo istu posvećenost zajedničkoj budućnosti i zato nastavimo zajedno da radimo na njoj, ukazala je ona i dodala da su EU i Zapadni Balkan, a tako i Srbija, deo Evropske energetske zajednice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa