Region

Jutarnji list: Balkanskom narko-klanu u Zagrebu ukradeno 200 kilograma kokaina

Komentari

Autor: Jutarnji list/Tanjug

14/11/2022

-

16:45

Jutarnji list: Balkanskom narko-klanu u Zagrebu ukradeno 200 kilograma kokaina
Hrvatski policajac - Copyright Tanjug/HINA/Zvonko Kucelin

veličina teksta

Aa Aa

Na području Zagreba je proletos ukradena pošiljka od oko 200 kilograma kokaina jednom od balkanskih narko-klanova posebno poznatom po brutalnim likvidacijama, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Kokain se, kažu, nalazio u jednom skladištu na širem području glavnog grada, a droga je bila u tajnom tranzitu, odnosno s istoka je skriveno ušla u Hrvatsku i bila je namenjena za tržište zemalja zapadne Evrope.

Krađa kokaina velike vrednosti, kako neslužbeno saznaje Jutarnji, rezultirala je vrlo brzom i agresivnom reakcijom narko-klana, koji je u Hrvatsku poslao svoje ljude kako bi utvrdio ko mu je ukrao drogo, da pokuša da je vrati, a krivce "kazni".

Ta "istraga" narko-kartela navodno je već rezultirala s nekoliko krivičnih dela počinjenih na području Hrvatske. Navodno je počinjena jedna otmica i premlaćivanje osobe koju su smatrali odgovornom za nestanak droge, ali i pokušaj otmice saradnika te osobe, kao i nasilni pokušaj povrata dela otete droge.

List piše da uprkos pokušajima od policije nije uspeo da sazna da li im je poznata ova informacija o krađi narokotika.

Međutim, piše Jutarnji, iz niza akcija koje su pojedina elitna odeljenja kriminalističke policije poslednjih pola godine provodili, čini se da je policija i te kako upućena u to što se događa.

Naime, u jednoj od policijskih akcija koje su se u proteklih šest meseci dogodile širom Hrvatske protiv međunarodnih trgovaca kokainom detektovana je, između ostalog, osoba za koju narko-klan sumnja da mu je ukrala drogu.

Što je još važnije, navode, ta krađa kokaina daje mogući novi kontekst čitavom nizu hapšenja "opasnih momaka" iz balkanskog podzemlja koji su u proteklih pola godine počeli da se "slivaju" u Hrvatsku pod lažnim identitetima, a koje bi zatim policija, u naizgled nepovezanim akcijama, hapisala zbog droge i oružja.

List piše da postoji sumnja da je neke od tih osoba u Hrvatsku "po zadatku" poslao narko-klan, upravo kako bi se osvetili zbog nestanka droge ili su, pak, pokušali da je pronađu i vrate vlasniku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa