Region

Dodik poručio da je ponosan što je po treći put izabran za predsednika Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

17/11/2022

-

14:23

Dodik poručio da je ponosan što je po treći put izabran za predsednika Republike Srpske
Dodik poručio da je ponosan što je po treći put izabran za predsednika Republike Srpske - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je ponosan na to što ga je narod izabrao treći put na tu funkciju. "Ponosan sam na sve koji su bili spremni da daju glas politici kontinuiteta koji odražava borbu za stabilnost i mir, što će biti ključna politika Srpske u budućem vremenu", napisao je Dodik na Tviteru.

U svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri koju je započeo 1986. godine kao najmlađi funkcioner u SFRJ, Dodik je obavljao više važnih funkcija u Opštini Laktaši u kojoj je rođen. Bio je narodni poslanik, da bi tri puta bio predsednik Vlade Republike Srpske.

Prvi put je za predsednika Republike Srpske izabran 2010. godine, da bi na sledećim izborima 2014. zadržao tu funkciju. Na opštim izborima 2018. godine kadiduje se za srpskog člana Predsedništva BiH, a ove godine je učestvovao ponovo na izborima za predsednika Republike Srpske.

Podsetimo, u Banjaluci je u utorak održana konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS). Konstituisano je radno predsedništvo. Izabrana je i Komisija za izbor i imenovanja.

Sednici su prisustvali premijer Srpske Radovan Višković, predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić, ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov, kao i ambasador Srbije u BiH Aleksandar Ðorđević. Tom prilikom zakletve su položili Dodik i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanović je prvi put i ujedno prva žena izabrana za člana Predsedništva BiH.

Komentari (0)

Evropa