Region

Šavnik - neuspešan i deveti pokušaj: Prekinuto glasanje na oba biračka mesta

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2022

-

09:23

Šavnik - neuspešan i deveti pokušaj: Prekinuto glasanje na oba biračka mesta
Izbori u Crnoj Gori - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na oba biračka mesta danas je deveti put prekinuto glasanje na lokalnim izborima u Šavniku, jer članovi biračkih odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" nisu dozvolili glasanje osobama za koje smatraju da nisu iz tog grada.

Pravo glasa na ova dva biračka mesta ima 541 birač, i to 483 na biračkom mestu u zgradi Opštine Šavnik i 58 u selu Kruševice, prenosi portal CdM.

Na biračkom mestu Kruševice prekinuto je glasanje, jer član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Novica Knežević nije dozvolio da glasa osoba za koju smatra da nije stanovnik Šavnika, a potom je uništio svaki glasački listić.

U Opštinskom odboru DPS-a navode da su i danas članovi biračkih odbora iz redova DF-a, uz svesrdnu podršku i navijanje za destrukciju od strane Demokrata, sprečili okončanje izbornog procesa u ovoj opštini.

Pljevaljsko Osnovno državno tuzilaštvo (ODT) podnelo je ranije Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba zbog sprečavanja glasanja tokom lokalnih izbora u Šavniku, preneo je RTCG. 

Krivične prijave protiv članova izborne komisije

Policija u Šavniku podnela je krivične prijave protiv članova izborne komisije u Šavniku M.I. (30) i N.K. (45) zbog pet krivičnih dela. Kako se navod u saopštenju Uprave policije, krivična prijava je podneta Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Pljevljima protiv M.I, člana izborne komisije na biračkom mestu broj 1 u Šavniku, koji je onemogućio jednom građaninu da ostvari biračko pravo i potom uništio 16 glasačkih listića, preneo je RTCG.

"Njemu se na teret stavljaju tri krivična dela, povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju", ističe se u saopštenju.

Na biračkom mestu broj 14 u Kruševicama član biračkog odbora N.K. je uništio 48 glasačkih listića, nakon čega je glasanje prekinuto.

"Po nalogu nadležnog tužioca policija je protiv N.K. podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična dela sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju", navode u policiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa