Region

Incident na Cetinju pre tribine predsedničkog kandidata Jakova Milatovića

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2023

-

19:57

Incident na Cetinju pre tribine predsedničkog kandidata Jakova Milatovića
Jakov Milatović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Grupa građana na Cetinju protestovala je danas zbog održavanja promotivnog skupa predsedničkog kandidata Jakova Milatovića. On je tokom dolaska napadnut, a njemu i njegovim saradnicima upućivane su uvrede. 

Ispred Sportskog centra se okupio veliki broj policajaca, gde se održava tribina predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad (PES) na izborima u Crnoj Gori 19. marta, Jakova Milatovića.

Kako se vidi na video snimku objavljenom na društvenim mrežama, Milatoviću je nekoliko osoba pomoglo da uđe u zgradu, nakon što je prošao kroz gomilu gde su ga pojedinci gurali i psovali, prenose Vijesti.

Milatović je stigao na Cetinje i uz jako obezbeđenje policije ušao u salu gde se održava promocija. 

Vijesti navode da se većina građana koji su protestovali ispred cetinjskog Sportskog centra razišla kada je konvencija počela, međutim RTCG piše da su građani ostali ispred.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, koji je prvobitno bio kandidat te stranke za predsednika ali mu je Državna izborna komisija odbila kandidaturu, okrivio je DPS za napad na Milatovića.

"Kad su me nepravedno i bezočno eliminisali rekao sam: mene ćete zaustaviti ali točak istorije ne možete! Večerašnji napad na Jakova Milatovića organizovan je od strane kapetana DPS broda koji tone!", naveo je Spajić na Tviteru.

Nakon incidenta oglasio se i DPS koja je oštro osudila incident na Cetinju.

"Demokratska partija socijalista oštro osuđuje današnje pretnje predsedničkim kandidatima i incident koji se dogodio na Cetinju prilikom konvencije Evrope sad te pozivamo na smirivanje strasti u predstojećoj kampanji. Razumemo gnev građana Prestonice, ali ni u jednoj situaciji, nasilje nije rešenje, te pozivamo sve da svoje političke stavove iskazuju nenasilno i tamo gde to treba raditi - na biralištima 19. marta", navodi se u saopštenju DPS-a.

Napad na Milatovića oštro je osudio i premijer Crne Gore Dritan Abazović koji je rekao da očekuje da nadležni organi hitno procesuiraju sva odgovorna lica.

"Nasilje nije rješenje. Ovo nije slika istinskog Cetinja. Pozivam sve da u duhu demokratije izaberemo novog predsednika na radost Crne Gore", naveo je Abazović na Tviteru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa